Deze website werkt waarschijnlijk niet goed op sommige smartphones en ziet er dan ook niet mooi uit ! Beter bekijken op een schermbreedte vanaf 600 pixels! De website ziet er het beste uit vanaf 981 pixels.

This website probably doesn't work right on some smartphones and so it doesn't look well too! Better watch it on a screenwidth from 600 pixels! The website looks the best from 981 pixels.

KLIK HIER OM DIT VENSTER TE SLUITEN - CLICK HERE TO CLOSE THIS VENSTER
Peter Pan Speedrock
Tribute albums
HeatSeeker 2009 Voor zover ik weet is dit het eerste Peter Pan Speedrock tribute album, maar het is gelijk een opmerkelijke. Acht Deense bands en platenmaatschappij What happened to reason for screaming records waren namelijk zo gecharmeerd van het PPS nummer Heatseeker dat al deze bands hun versie van dit Peter Pan nummer hebben opgenomen.
Dit heeft geresulteerd in een 10" vinyl plaatje in een oplage van 475 stuks waarop bands als Parasight, The Hitchcocks en I Am Satan hun interpretatie hebben vastgelegd. En dit varieert van uitvoeringen in garagerock-, deathmetal- en zelfs reggaestijl. De lompe deathmetal uitvoeringen zijn wat mij betreft wel het grappigst. In meerdere gevallen is echter het origineel nauwelijks te herkennen, qua muziek is het zwaar verbasterd.
Alleen interressant voor de die-hard PPS fan. Voor diezelfde die-hard fan is er eventueel nog een nog gelimiteerde versie (25 stuks) met een andere cover (zie rechtsboven).
Houdoe en Bedankt 2016 Peter Pan Speedrock heeft zelf vaker songs aangedragen voor releases ter ere van bands die er mee stoppen (denk aan de tribute aan de Heideroosjes), nu ze zijn gestopt zijn ze zelf aan de beurt. Houdoe en Bedankt heet het eerbetoon dat is geperst op dik rood vinyl in een beperkte oplage van 300 stuks. Tien bands van eigen bodem (vooral uit Eindhoven) geven hun eigen interpretatie aan even zoveel songs. Het leuke is dat daar ook wat obscure songs bij zitten die de band zelf niet of zelden live heeft gespeeld (Stick It en Bad Boy Buddy Bob van het zeldzame eerste album).
De meeste bands wijken behoorlijk af van de Peter Pan versie, soms is het origineel maar met moeite te herkennen. De beste versies vind ik de space rock versie van Bad Boy Buddy Bob door An Evening With Knives en de singersongwriter versie van Knuckleboys door Ronnie and Donnie Ft. Honey. Andere bands op dit tributealbum zijn o.a. Komatsu, Stuurbaard Bakkebard en The Spades.
Lijst van alle Peter Pan Speedrock songs